logo fafo 194x64
Trakassering av kvinner i offentligheten og arbeidslivet: Don't grab this pussy
Onsdag 8. mars, kl. 14:00-17:30
Fafo, Borggata 2B, Oslo

Praktisk info
13.45: Kaffe/te, frukt og kjeks
14.00: Seminar
16.00: Mingling og servering
17.30: Slutt

Det er gratis og åpent for alle. Begrenset antall plasser.

Fafo holder til i Borggata 2B ved politihuset og Grønland kirke. 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, 5 minutters gange fra Grønland eller Tøyen T-banestasjon, Buss 37 stopper utenfor. Borggata 2B har innkjøring via Grønlandsleiret. Google kart

På programmet

Hanne Bjurstrøm

Ombud

Peggy Hessen Følsvik

Førstesekretær

Kari Steen-Johnsen

Forskningsleder

Forsker
Fafo
Forsker
Fafo
Forskningssjef
Fafo

Fafo markerer den internasjonale kvinnedagen med seminar og mingling. Årets tema er trakassering av kvinner i offentligheten og arbeidslivet. 

 

8mars kvinne18mars kvinne28mars kvinne3

 

 

 

 

 

 

Kvinner som ytrer seg i offentligheten utsettes for langt mer trakassering enn menn. I det norske arbeidslivet er det en økning i kvinner som har opplevd seksuell trakassering. USA har fått en president som skryter av å ha klådd på kvinner og vil straffe de som tar abort. Hva kan gjøres for å snu utviklingen?

Det er store demonstrasjoner over hele verden, i gatene så vel som på sosiale medier. Er det en ny bølge av engasjement på vei? Disse spørsmålene reises på Fafos 8. mars-arrangement.

Fafo-rapporten "Seksuell trakassering i arbeidslivet" blir lansert. Den er forfattet av Mona Bråten og Beate Sletvold Øistad.

Rapporten vil bli kommentert av LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik og likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

Da LDO nylig la frem sin tilsynsrapport til FNs kvinnekomité, påpekte ombudet at «stadig flere, jenter og kvinner spesielt, trakasseres, trues, tvinges og forfølges gjennom sosiale og digitale medier». Kari Steen-Johnsen og hennes kollegaer ved Institutt for samfunnsforskning finner at kvinner ikke utsettes for mer trakassering enn menn, men at kvinner mottar andre typer kommentarer – rettet mot kjønn og utseende. Steen-Johnsen vil innlede om hvilke konsekvenser slike ubehagelige opplevelser har for kvinners deltakelse i offentlige debatter.

Hva kan gjøres for å snu utviklingen? Kvinner marsjerer over hele verden i protest mot trakassering og sjåvinisme. Vi har invitert Brit-Agnes Sværi, arrangør for Women's March Norway, og andre gjester til samtale med Fafos Sissel Trygstad og Anne Mette Ødegård.  

Endelig program vil bli annonsert. Påmeldingen har startet!

 

Ny Fafo-publikasjon

20617Rapporten Seksuell trakassering i arbeidslivet. Undersøkelse blant Fellesforbundets medlemmer i hotell og restaurant og Fagforbundets medlemmer i helse og omsorg er forfattet av Mona Bråten og Beate Sletvold Øistad på oppdrag fra LO.

Rapporten offentliggjøres på seminardagen.

 

 

 

Ny LDO-rapport

ldo cedaw2017CEDAW 2017 er Likestillings- og diskrimineringsombudets rapport til FNs kvinnekomité – Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women (CEDAW, kvinnekonvensjonen). Les mer om, og last ned, rapporten.


 

 

 

Ledelse

Daglig leder: Tone Fløtten

Forskningssjefer: Anne Britt Djuve og Sissel Trygstad

Forskningsledere: Kristin AlsosJon M.Hippe, Jon Rogstad og Åge Arild Tiltnes

Økonomi- og administrasjon: Mona Sandbæk

Informasjonsavdelingen: Jon Lahlum

Kontakt

PB 2947 Tøyen, NO-0608 Oslo

Gateadresse: Borggata 2B Detaljert kart

Tel: +47 22088600

Fax: +47 22088700

E-post: 

Webredaksjon: Anne Mette Ødegård og Jon Lahlum

Hvor er vi