Skip to main content

Nyhet

Hvordan måle kvalitet i barnehager?

Nyhet_Migrasjon, integrasjon og kompetanse | 23. august 2016

Forholdet mellom barn og ansatte i barnehager er grunnleggende for kvaliteten på tilbudet. Fafo har, på oppdrag for Utdanningsdirektoratet, undersøkt hvordan en metode som kalles ekstern barnehagevurdering virker. Denne vurderingen foretas som regel av barnehagestyrere fra en nabokommune. Metoden får gode skussmål, men barnehagestyrerne vil gjerne ha mer hjelp til å følge opp resultatene. Rapporten er skrevet av Beret Bråten og Henriette Lunde.

Ekstern barnehagevurdering er utviklet lokalt med utgangspunkt i Hardanger-Voss regionen, og brukes i dag i seks ulike lokale områder. Metoden har flere faser. Først gjennomfører barnehagen en egenvurdering og identifiserer et tema de vil vurderes på. Deretter tilføres barnehagen et utenfra-blikk i form av eksterne vurderere. Dette er som regel barnehagestyrere fra en nabokommune. Eksterne vurderere definerer utviklingsmål og tegn på god praksis, og etablerer dermed vurderingskriterier. Deretter kartlegger vurderere status i barnehagen, dette skjer gjennom observasjon og intervjuer med styrer, ansatte, barn og foreldre. I tillegg benyttes allerede eksisterende dokumentasjon. Barnehagens praksis sammenlignes med tegn på god praksis, og det utarbeides en rapport som identifiserer hva som er barnehagens sterke sider, og hvor den kan/bør utvikles.

Erfaringen med denne kvalitetsmålemetoden er god. Utenfra-blikket verdsettes. Ekstern vurdering etablerer et grunnlag for endring og utvikling. Samtidig etterspør barnehagestyrere støtte og bistand i utviklingsarbeidet. De opplever at de blir etterlatt alene med oppfølgingen, og at langsiktig utviklingsarbeid fort nedprioriteres i en travel hverdag.

Publisert: 23. august 2016