Kina ved overgangen til et nytt tiår
Lang Fafofrokost Fafo, Borggata 2B, Oslo Tirsdag 28. januar 2020, kl. 08.30–10.00 tirsdag, 28 januar 2020

Den 25. januar innledes rottens år i Kina. Tradisjonen tro markerer Fafo kinesisk nyttår med et frokostseminar der vi samler noen av Norges fremste Kina-eksperter for å gjøre opp status og se på veien videre for kjempen i øst.

Ved inngangen til rottens år har Kina lagt bak seg en tid der forholdet til USA har blitt ytterligere utfordret, protestene i Hong Kong har nådd stadig nye høyder og president Xi Jinping har konsolidert enda mer makt på egne hender.

Rett før jul identifiserte Xi Jinping «tre tøffe kamper» landet kom til å stå overfor den nærmeste tiden: kampen mot fattigdom, kampen for økonomisk stabilitet og uavhengighet og kampen for et bedre miljø. Hvordan er Kina rustet til å kjempe disse kampene og møte andre store utfordringer – parallelt med å virkeliggjøre ambisjonen om at Kina skal bli et mer velstående samfunn?

På dette frokostseminaret samler et panel av Kina-kjennere som belyser saker de mener det er viktig å følge med på for å forstå utviklingen i Kina i året som kommer. Blant temaene vi tar opp er sosial utvikling, fattigdom, miljø, økonomi, internasjonal handel, samarbeid og konflikt, partiets rolle og forholdet til Hong Kong – alt sett i lys av Kinas nasjonale og globale ambisjoner. Hva betyr dette for Kina, verden og ikke minst for oss her hjemme?

Gørild Heggelund Mette Halskov Hansen Hans Jørgen Gåsemyr Jo Inge Bekkevold Henning Kristoffersen Kristin Dalen Tone Fløtten