Fafo i media
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg

Fafo i media

Får vi innvandrere i jobb? Nye tall viser hvordan det faktisk går.
onsdag, 29 mai 2019
Anne Britt Djuve og Anne Mette Ødegård kommenterer ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.
Folk har blitt mer negative til konkurranseutsetting
onsdag, 29 mai 2019

I løpet av seks år har folk blitt mer skeptiske til konkurranseutsetting. Det viser en ny rapport fra Fafo: Når velferd er til salgs.

Lanserer ny strategi for økt digital maritim kompetanse
tirsdag, 28 mai 2019

Maritim næring foreslår nye tiltak for å sikre konkurransekraften i den digitale transformasjonen. De 14 tiltakene er basert på en rapport fra Fafo i regi av Norsk Sjøoffisersforbund og Norges Rederiforbund.

Norske politikere mer villige til å tvangsintegrere enn før
tirsdag, 28 mai 2019
Norske regjeringer har siden 2003 lagt til det ene tvangsmiddelet etter det andre, sier Fafo-forsker Anne Britt Djuve. Hun mener det har endret norske verdier.
Forskere: Folkegrupper har ulik IQ, men det skyldes ikke genene
søndag, 26 mai 2019
Fafo har fått mange reaksjoner på rapporten Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge, skriver NRK.
Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger
lørdag, 25 mai 2019
50 prosent av nordmenn tror at arbeidsinnvandringen fra Øst-Europa presser ned lønningene, viser en undersøkelse Respons har gjennomført på oppdrag fra Fafo.
Fafo-forsker tar selvkritikk etter rasespørsmål
fredag, 24 mai 2019

Saken er gjengitt i ulike media.
Se også: Er du rasist? Leder i Morgenbladet om Fafo-rapporten Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge.Se også Lederartikkel i Vårt Land

Leder i ARS rystet over rasisme-undersøkelse
torsdag, 23 mai 2019
- En av de mest rystende rapportene jeg har lest, sier leder i Antirasistisk senter (ARS). Se Fafo-rapporten Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge.
Andelen fagorganiserte har gått ned i 28 av 32 europeiske land
onsdag, 22 mai 2019
Paradoksalt nok står fagbevegelsen svakest i de gruppene som hadde trengt den mest, påpeker Kristine Nergaard. Nemlig blant de unge, de lavtlønte og de med usikre jobber.
Kritisk til Fafo-rapport om rasisme
tirsdag, 21 mai 2019
Forskningsekspert Ottar Hellevik kritiserer metoden bak undersøkelsen som viser at 26 prosent av de spurte mener noen «menneskeraser» er smartere enn andre. Hør Hellevik og Guri Tyldum i NRK P1 Dagsnytt 21. mai.
Mer i media om Fafo-rapporten: Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge:
Utrop.no: Ny rapport avdekker redsel for muslimske menn
Arbeidsinnvandrere eksporterer ikke norsk velferd
tirsdag, 21 mai 2019
– Eksport av velferdsytelser av arbeidsinnvandrere har vist seg å gi lite grunn til bekymring, sa Rolf Andersen på Fafokonferansen 2019.
Tre av ti i mot at homofile par skal adoptere
tirsdag, 21 mai 2019
En fersk undersøkelse fra Fafo viser at tre av ti nordmenn er i mot at likekjønnede par bør få adoptere barn på lik linje med heterofile par. Se Fafo-rapporten: Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge.
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>