Fafo i media
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg

Fafo i media

KrF vil trappe opp bistand til landbruk
søndag, 05 mai 2019
Rapport (skrevet for Forum for utvikling og miljø av Fafo-forskere) anbefaler å ikke glemme småbøndene.
Ordkrig under SAS-konflikten
fredag, 03 mai 2019
Kristin Alsos blir intervjuet.
Færre midlertidige ansatte
onsdag, 01 mai 2019
Ferske tall fra Arbeidskraftundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå viser at det på ett år har blitt 10.000 færre ansatte i midlertidige stillinger. - Det vises også til Fafo-rapporten Tilknytningsformer i norsk arbeidsliv.
Lønnsoppgjøret: I natt går fristen ut. Dette er partene uenige om.
tirsdag, 30 april 2019

– Den største utfordringen er nok for arbeidsgiverne lokalt. De skal forholde seg til og forhandle på to forskjellige avtaler. Det gjør at ansatte i samme stilling kan få helt forskjellig økonomisk utfall i lønnsoppgjøret, sier Bård Jordfald.

Fagforeninger tier om SAS-pilotenes lønnskrav
tirsdag, 30 april 2019
Kristine Nergaard blir intervjuet.
Podcast: Hele folket i arbeid … eller?
søndag, 28 april 2019

– Hvis vi tar det store helikopterperspektivet har vi et av de mest vellykkede arbeidsmarkedene i verden. Vi har lav arbeidsledighet og høy sysselsetting, sier Jon Erik Dølvik.

Bjørn har streiket i 300 dager
søndag, 28 april 2019

– I de tilfeller hvor streikene varer lenge, er det ofte få fagorganiserte ved bedriften som kan tas ut i streik. Hvis mange hadde vært organisert ville bedriften neppe klart å holde virksomheten i gang, sier Kristin Alsos.

Krever renholdet tilbake til byen
lørdag, 27 april 2019

NHO reagerer kraftig på påstandene om at renholdet blir bedre med kommunale medarbeidere. De viser bl.a. til Fafo-rapporten Sykefravær i private og kommunale sykehjem og renholdsvirksomheter.

- Uten fagforeninger kan rettigheter folk tar for gitt falle bort
onsdag, 24 april 2019

– 49 prosent av norske arbeidstakere er organisert. Det har vært en svak nedadgående trend de siste 15 år, opplyste Kristin Alsos da hun holdt innlegg for Tekna-tillitsvalgte.

Slitne kvinner, skadde menn: Yrkesskader er ikke for alle
onsdag, 24 april 2019
Allerede i 2012 slo Fafo fast at kvinner sjeldnere får en diagnose som gir rett til yrkesskadegodkjenning. Se Fafo-rapporten Yrkesskade – mest for menn?
Trønderske skoler kan bidra til økt kvalitet på eksamen
tirsdag, 23 april 2019
Siden 2017 har Fafo testet vanskelighetsgraden på eksamen ved hjelp av kalibreringsprøver. - Se Fafo-rapportene Digitale skillelinjer og På prøve.
Neppe lettere å skille ut varslingssaker
tirsdag, 23 april 2019
Kommunal Rapports debattredaktør viser bl.a. til Fafo-rapporten Varsling og ytringsfrihet i norsk arbeidsliv 2016.
<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>