Skip to main content

Nyhet

Hvordan sikre framtidens tariffavtaler?

Nyheter | 30. november 2015 | Anne Mette Ødegård
Hvordan øke organisasjonsgraden og sikre framtidens tariffavtaler? Arbeidstakere og arbeidsgivere har felles interesser i å sikre et regulert arbeidsliv. Samtidig er konkurransen hardere, og tariffavtalene kan oppleves som lite fleksible. Fafo-forskerne Kristin Alsos og Kristine Nergaard (bildet) setter dette temaet på dagsordenen på et seminar hos Fafo i dag.
I dag er drøyt halvparten av arbeidstakerne i Norge organisert i en fagforening.

Det er store forskjeller mellom privat og offentlig sektor. I offentlig sektor omfatter tariffavtalene alle, og organisasjonsgraden har holdt seg stabil over tid.

I viktige deler av privat sektor har organisasjonsgraden gått ned og tariffavtaledekning blitt mindre. Dette kan på sikt redusere muligheten til å bruke forhandlinger om og bestemmelser i tariffavtalene for å påvirke utviklingen i arbeidslivet. Når tariffavtalene svekkes, påvirker dette også mulighetene for partssamarbeid på bedriftsnivå.

Stor tilgang på arbeidskraft som er villig til å jobbe for lavere lønn og dårligere betingelser påvirker også bildet. Situasjonen blir neppe lettere nå mange av dagens flyktninger skal ut i jobb.

En stor utfordring er at organisasjonsgraden er som lavest der behovet for å ha en fagforening er størst, nemlig i den voksende tjenestesektoren. Et fagforbund er avhengig av å verve nok medlemmer på en bedrift til å kreve en tariffavtale, noe som er vanskelig i deler av arbeidsmarkedet.

Organisasjonsgraden og tariffavtaledekningen er også på vei ned i industri og bygg- og anlegg. I bedrifter med tariffavtale står fortsatt fagforeningene sterkt, målt ved medlemstall. Men stadig flere jobber i bedrifter uten tariffavtale.

Fra arbeidsgivernes side kan tariffavtalene oppleves som begrensende og dyre. Dette kan påvirke konkurranseforholdet mellom bedrifter med og uten tariffavtale.

Viktige spørsmål i denne forbindelse er:
•    Hva skal til for å styrke de mest utbredte bransjene?
•    Bør arbeidstakersiden sette støtet inn der man allerede har klubb og tillitsvalgte, for eksempel på større arbeidsplasser?
•    Er det mulig å få drahjelp fra arbeidsgiversiden?

Det norske arbeidsmarkedet reguleres både gjennom lov og avtale. Tariffesting gjelder bare for de bedriftene som er omfattet av en tariffavtale, og betyr at partene har kontroll over reguleringene. Lovfesting gjelder for alle, og er avhengig av det til enhver tid politiske flertallet.

Hvordan kan tariffavtalene bli mer attraktive?

•    Endre allmenngjøringsinstituttet slik at flere avtaler allmenngjøres. Dette må i så fall skje raskere og mer effektivt enn i dag. Dette vil utjevne den nasjonale konkurransen og muligens øke arbeidsgiversidens rekrutteringsmuligheter.
•    Å gjøre det lettere å fravike lovgivning gjennom tariffavtaler.
•    Å gjøre tariffavtalene mer fleksible slik at mer kan avtales lokalt.
Publisert: 30. november 2015