Skip to main content

Nyhet

Ny leder for Fafos informasjons-avdeling

Nyheter | 25. april 2019 | Jon Lahlum

Stein R. Fredriksen startet 23. april som ny leder for Fafos informasjonsavdeling. Han kom da fra Universitetet i Oslo (UiO) der han har jobbet siden 2010, de siste to årene som fungerende kommunikasjonsdirektør.

Daglig leder i Fafo, Tone Fløtten, sier Stein R. Fredriksen vil få en viktig rolle i Fafo.

– Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer og utvikler kunnskap innenfor områder som er viktige for politiske beslutninger på mange nivåer i samfunnet. Da er det helt sentralt at vi som forskningsinstitutt kommuniserer godt med vår omverden. Stein tar med seg nyttige erfaringer og kompetanse som vi ser frem til å dra nytte av i vår kontakt med samfunnet, sier Tone Fløtten.

– Jeg har hatt ni spennende og utviklende år ved universitetet. Jeg er takknemlig for å ha jobbet med, og lært av, mange svært dyktige kommunikatører, fagpersoner og ledere ved UiO, sier Fredriksen.

Stein har jobbet med kommunikasjon for universitetets ledelse og har hatt oppgaver innenfor samfunnskontakt, medierådgiving, lederstøtte, pressekontakt og forskningsformidling. Før han kom til UiO jobbet han med kommunikasjon i bistandsbransjen, med et opphold som kommunikasjonsleder i Atlasalliansen og før det som kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge.

Stein har bred kompetanse innenfor kommunikasjonsfaget, både som rådgiver og leder. Han har mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Tromsø og NTNU.

– Jeg ser fram til å jobbe med alle de dyktige folkene i Fafo. Personlig har jeg alltid vært opptatt av at det i jobben skal være lett å se hvordan de daglige arbeidsoppgavene virker mot de samfunnsoppdrag virksomheten skal fylle, og at disse er meningsfulle for meg personlig. Å få bidra til å gjøre Fafos svært samfunnsrelevante forskning kjent er en drømmejobb i så måte, sier Fredriksen

Fafo driver forskningsaktivitet innenfor områder som arbeidsliv, velferdsordninger, levekår, innvandring og integrering, og rettigheter og sikkerhet i forbindelse med krig og konflikt.

Publisert: 25. april 2019