Skip to main content

Nyhet

Ny bok om feltarbeid i voldens territorier

To english version
Stadig flere nybegynnere og erfarne etnografer, enten ved valg eller tilfeldigheter, arbeider i situasjoner preget av flerdimensjonale former for vold, konflikt og krig. Denne boka tar for seg de emosjonelle farene ved slikt feltarbeid, både gjennom personlige vitnesbyrd fra erfarne forskere, samt de metodiske og etiske problemstillinger som gjerne oppstår.

Fafo-forsker Nerina Weiss er sammen med  Erella Grassiani og Linda Green redaktør for boka «The Entanglements of Ethnographic Fieldwork» som utgis på Routledge.

Boka undersøker den følelsesmessige risikoen ved å gjennomføre feltarbeid om eller innenfor voldskontekster. Den tilbyr et forum hvor feltbaserte forskere kan fortelle sine historier. Bidragsyterne bruker sine følelser, sine arr, raseri og tristhet sammen med sine håp og motstandskraft for å gi stemme til det som ofte blir brakt til taushet, for å synliggjøre forviklingene av feltarbeid og dets dvelende sårbarheter.

Boka bringer fram opplevelsene og erfaringene til forskere og deres samtalepartnere med håp om å fremme omsorgssamfunn.

Den vil være verdifull lesning for antropologer så vel som personer fra andre fagfelt som skal bedrive feltarbeid og benytter kvalitativ empirisk forskning.

  • Publisert: 09. februar 2023