Skip to main content

Nyhet

Ny rapport: Evalueringen av fagfornyelsen yrkesfag

Nyheter | 25. april 2022 | Stein Roar Fredriksen
NIFU, OsloMet og Fafo gjennomfører en forskningsbasert evaluering av fagfornyelsen yrkesfag, på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Nå er første delrapport klar.
Utdanningsmyndighetene definerer fagfornyelsen som en prosess som skal lede fram til nye læreplaner. Det spesielle med fagfornyelsen yrkesfag, sammenlignet med fagfornyelsen i resten av grunnopplæringen, er at den også inkluderer en prosess som har ledet fram til ny tilbudsstruktur. Selv om disse to prosessene er relaterte, har de ulike begrunnelser og ulike aktører har vært involvert i prosessene. I denne første delrapporten ser vi nettopp på prosessene som ligger bak både læreplan- og strukturendringene i fagfornyelsen yrkesfag, samt at vi har et første kvalitativt innblikk i lærere og elevers erfaringer med de nye læreplanene på vg1 i utvalgte utdanningsprogram.
 
I denne første delrapporten ser forskerne nettopp på prosessene som ligger bak både læreplan- og strukturendringene i fagfornyelsen yrkesfag og har et første kvalitativt innblikk i lærere og elevers erfaringer med de nye læreplanene på vg1 i utvalgte utdanningsprogram. 
Publisert: 25. april 2022