Prosjektet har som mål å fremme handling og politisk orienterte resultater, samt å engasjere i dialoger med sentrale interessenter i Norden-Baltikum-regionen for å styrke formidlingen av forskningsbasert kunnskap, legge til rette for erfaringsutveksling, og oppmuntre til gjensidig læring både innenfor og utenfor Nordens grenser.
Funnene fra dette arbeidet vil bidra til nordiske diskusjoner om utformingen av presise og kunnskapsbaserte strategier for forebygging og oppdagelse av arbeidsrelatert kriminalitet. Disse strategiene vil prioritere å sikre et sunt arbeidsmiljø og minimere yrkesrisikoer.
Forskerteamet består av fremstående forskere fra universiteter og forskningsinstitutter i Finland, Norge og Sverige, med innspill fra en referansegruppe bestående av praktikere og eksperter som representerer Danmark, Island, Åland og de tre baltiske statene.
Prosjektet, som skal starte i 2024, vil involvere sentrale interessenter gjennom hele forløpet.
De viktigste resultatene vil bli publisert i løpet av andre halvdel av 2025 og vil inkludere en forskningsrapport og flere praktiske verktøy, inkludert et faktaark og en sjekkliste samt beste praksis-videoer for arbeids- og sosialinspektører, sosiale partnere og beslutningstakere, med sikte på å forbedre deres ferdigheter i å forebygge og håndtere arbeidsrelaterte forbrytelser og risikoer i arbeidsmiljøet.
Prosjektet er strukturert rundt tre grunnleggende 'søyler' for kunnskapsoverføring, kunnskapsdeling og kunnskapsutveksling. Hver søyle representerer et kjerneområde av fokus, utformet for å kollektivt forbedre vår forståelse og effektivt håndtere utfordringene knyttet til arbeidsrelatert kriminalitet og arbeidsutnyttelse.
Forskere
-
Prosjektleder:
Prosjektperiode
-
Oppstart:september 2024
-
Avsluttes:desember 2025
Oppdragsgiver
- Nordisk Ministerråd