Nyheter
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg

Nyheter

Torsdag arrangerer vi Fafo-seminaret «Deltid – løsningen som ble et problem?» Før den tid har vi snakket med to sykepleier-studenter om hva de tenker om arbeidstid når de snart begynner å jobbe i den deltidspregede helsesektoren.

«Uten en eller annen type håndhevelse, fungerer rett og slett ikke sosiale normer. Hvis man vet at ulovlige handlinger ikke får noen konsekvenser, vil mange flere bryte loven», skriver Olav Elgvin i en kronikk på Politiforum.no, tidligere publisert i Klassekampen.

Den årlige nasjonale konferansen mot radikalisering og voldelig ekstremisme arrangeres denne gang i Stavanger. Konferansen vil belyse flere tema innen blant annet høyreekstremisme og forebygging. Fafo-forsker Nerina Weiss holder, sammen med Erik Lindbæk Kruse, her et innlegg om «Radikalisering: Diskurser og effekter av radikaliseringsforebygging i Skandinavia».

Barn av innvandrere blir ofte møtt med holdninger om at utdanningsvalget deres er et resultat av en streng familiekultur. Selv er de imidlertid opptatt av at de har gjort et selvstendig valg, sier forsker Marianne Takvam Kindt i et omfattende intervju på kifinfo.no.

Notatet har sett nærmere på effektene av minstelønnsordningen som NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund innførte i tariffoppgjøret 2010. I løpet av de fire første årene som ordningen har fungert var det ingen tegn til lønnssammenpressing, eller at man gikk mot et normallønnsregime. Snarere viser analysene at det var en svak økning i lønnsforskjellene for arbeidere som er dekket av overenskomsten  for kjøttindustrien.

Lurer du på hva delings- og plattformøkonomi er for noe? Tove Bjørgaas i NRK spør og får svar blant andre fra Fafos Kristin Jesnes i en episode av NRK-podkasten «Krig og fred». Den handler om taxiappen Uber og andre selskaper i den såkalte gig-økonomien. Episodens tittel er «Uberkult eller bare sosial dumping.»

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>