Nyheter
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg

Nyheter

Hvordan innvandrernes etterkommere finner sin plass vil avgjøre det norske samfunnets framtid, skriver Jon Horgen Friberg (bildet) i dette essayet på sosiologen.no. Essayet knytter opp til arrangementet Ut av akademia 2017 på Litteraturhuset 4. mai 

Meklerne spiller ofte en sentral rolle for å komme fram til en løsning og sikre arbeidsfreden. På dette seminaret, som arrangeres 11. mai fra 14 til 16, vil lederne for de tre nordiske meklingsinstituttene fortelle om sin rolle og sine utfordringer.

Hvordan kan Fafo og NRK komme til så ulike konklusjoner? Hvordan kan Fafo påstå at det ikke er kriminelle bakmenn bak tiggerne – når kriminaliteten foregår rett foran øynene på oss alle? Fafo-forskerne Anne Britt Djuve (bildet), Jon Horgen Friberg og Guri Tyldum forsøker å rydde opp i noen misforståelser.

Fafo styrker sitt arbeid med økonomiske studier ved å overta Samfunnsøkonomisk analyse. Selskapet fortsetter som eget aksjeselskap eid av Forskningsstiftelsen Fafo, og ledes av Rolf Røtnes. - Denne utvidelsen av Fafo er både viktig og gledelig. Nå får vi et godt og velrenommert økonommiljø med på laget, sier daglig leder i Fafo, Tone Fløtten (bildet).

Virke vil utvikle metoder for å dokumentere ikke-formelle kvalifikasjoner i varehandelen. Sentralt i arbeidet er å lage beskrivelser av lærlingsutbytte og kriterier for kvalifikasjoner. Fafo skal sammen med Saga Advisors gjennomføre en ekstern evaluering av prosjektet. Medarbeidere er Torgeir Nyen, Anna Hagen Tønder og Nina K. Lidahl (Saga Advisors). Ragnhild Steen Jensen (bildet) er prosjektleder.

Gunvor Næss Larsson møtte stereotypisk tenkning i jakten på ny jobb. I denne filmen ser du hva noen av landets fremste forskere på seniorpolitikk sier om myter og fakta om seniorer. Blant disse er Anne Inga Hilsen (bildet) og Åsmund Hermansen fra Fafo.

<<  71 72 73 74 75 [7677 78 79 80  >>